Ghid de calatorie cu autorulota

Am călătorit în jurul Europei într-o autorulota inchiriata de la travelcampers.ro si foarte multi au întrebat cât de mult am cheltuit si cum am supraviețui prețurilor ridicate ale Europei. Vroiam sa pot pleca cu autorulota personala dar bugetul nu-mi permite sa achizitionez una, asa ca am strans banii pentru inchiriere si am apelat la travelcampers.ro.  Vreau acum sa scriu mai mult despre beneficiile calatoriei cu autorulota. Pentru cei care doresc să călătorească într-o autorulota, sau care doriti sa plecati in viitor cu autorulota, asi vrea sa va scriu cateva sfaturi pe care mi-aș fi dorit să le am înainte să plec pe drum.

IMG-20170911-WA0007

De ce să călătoriți într-o autorulota?

– Aveți mai multă libertate în ceea ce privește locul în care doriți să mergeți și cât timp doriți să rămâneți.

– Peisajele pe care nu le puteam vedea daca mergeam cu transportul in comun

– Economisiți bani pentru cazare prin camping gratuit sau cazați la campinguri ieftine sau in aer liber.

– Puteti sa parcati chiar pe plajă să dormiti – și apoi să va treziti cu vederi spre plajă.

– Economisiți bani pe mâncare prin mese de gătit, luand cumparaturi de la Lidl, Conad, Carrefour.IMG_2342IMG_2348

De ce să nu călătorești într-o autorulota?

Există câteva nemultumiri pe care am crezut că ar trebui să le împărtășesc.

– Nu a reușit să rămân in centrul orașului, a fost destul de frustrant uneori. Există rareori un centru de camping aproape de centrul orașului, deci va trebui să prindeți autobuze sau alte moduri de transport în comun.

– Prețuri ridicate pentru benzină în anumite zone.

– Mai greu de accesat wi-fi dacă sunteți inafara unui camping sau intr-un camping care nu ofera wi-fi.

Lucruri pe care trebuie să le căutați la achiziționarea unei autorulote:

-Înălțime suficientă pentru a te ridica în picioare.

-Pat suficient de mare

-O chiuvetă cu apă curgătoare

-Spațiu de dulap atât pentru haine, lucruri și mâncare

-Obloane pentru ferestre

-O baterie de agrement care poate încărca alternatorul

-Toaletă, dacă nu sunteți prea dornici să ieșiți în aer

Cât de mult să economisiți bani

Dacă sunteți în continuare infricosati de cat de scump poate fii o calatorie cu autorulota, amintiți-vă că puteți câștiga bani numai din biletele de avion, pentru vizitarea a 10 tari si cazaree. Doar gândiți-vă, cât de mulți bani veți termina, aruncându-vă doar pe bilete de avion, tren, autobuz și taxi? Probabil mii. Și cât de des va trebui să așteptați la un aeroport sau la o stație de tren cu toate bagajele care așteaptă să ajungă de la o destinație la alta? Cheltuiti bani doar pe motorina, camping, mancare, dar  călătorim oriunde si stam oricat vrem nu suntem presati de limita de chek-in si check-out ca la hoteluri….Daca o zona de place mai mult stam cat dorim nu suntem stresati de nimeni. Cât de buna este asta!

Scopul meu pentru acest post este de a ajuta oamenii să economisească bani atunci când se îmbarcă într-o aventură similară. Dacă ar fi avut astfel de sfaturi înainte de a ajunge pe drum, probabil că am fi putut salva mii de euro. Așadar, vă rugăm să continuați să citiți pentru că vreau călătoria dvs. să fie la fel de netedă și ieftină.

Taxele de drum și modul de evitare

O bună referință este Cartea europeană a conducătorilor auto – care vă va oferi informații esențiale privind conducerea prin toate țările europene. Inclusiv toate drumurile cu taxă și costurile.

Dacă veți evita taxele, probabil că veți fi luați pe o rută mult mai lungă – și cel mai probabil prin orașe mici. Aici veți avea nevoie să cântăriți opțiunile dvs. dacă valoarea milelor extra merită să evitați acele drumuri cu taxare costisitoare. Dacă nu vă grăbiți și nu vă deranjează ocolirea, atunci aceasta este de obicei cea mai bună opțiune pentru a economisi niște bani.

Sfat: Franța este de departe cea mai scumpă țară pentru taxele de plată, așa că dacă nu sunteți atât de dornici să luați drumuri non-taxe pe toată călătoria dvs. prin Europa, ași sfătui să încercați să renunțați la drumurile de taxare din Franța, dacă există. Spania este probabil cea mai bună atunci când vine vorba de drumurile cu taxă. Pfiu!

Oprirea cu autorulota!

Poti opri pe marginea raului sau la poalele muntelui, dar nu vei avea prea multe facilitati.

O altă opțiune excelentă pentru găsirea opririlor pentru camper sunt camping-urile. Haha! Dar nu vă faceți griji, am dormit în siguranță și sună în fiecare noapte.

Camping

Dacă sunteți în căutarea unor facilități mult mai bune, wifi, electricitate, atmosferă, piscină etc. Camping-urile sunt modalitatea de a merge. Prețul cazării variază de obicei între 15 euro și 40 euro pe noapte. O modalitate ușoară de a cheltui bine banii? În medie, am rămas în campinguri, poate 2 nopți pe săptămână, pentru că, au fost cateva zile când am avut să navigam pe internet fără să fim nevoiți să stam într-un McDonalds ore întregi. Haha!

Când vizitați cele mai multe orașe, campingurile reprezintă o opțiune mai bună, deoarece vă simțiți mai sigur lăsând autoulota acolo în ziua respectivă și de obicei puteți prinde un autobuz aproape sau direct de la camping în centrul orașului.

 

Camping sălbatic

Campingul sălbatic este uimitor când este bine făcut. Dacă aveți noroc, veți găsi o locație uimitoare – cum ar fi lângă un lac sau lângă un munte sau pe malul unei plaje; și veți sta gratuit! Într-o noapte am stat chiar pe plaja si am privit apusul deasupra oceanului din patul nostru. A fost un moment atât de uimitor!

Din acest caz uneori acest lucru poate fi destul de stresant  și poate duce la un somn foarte incomod. Puteți încerca să efectuați mai multe cercetări în urma acestui post și să aflați unde au dormit si altii. Am reușit să dormim lângă lacuri, pe terenuri agricole și pe faleze cu fata spre ocean.

 

Asigurați-vă că cercetați reglementările de camping sălbatic în țara pe care o călătoriți, deoarece poate fi ilegală în anumite locuri. De exemplu, este ilegal în Croația, iar dacă sunteți prinși sunteți plesniți cu o amendă imensă. Dar este oarecum bine pentru ca, campingurile sunt, în general, mai ieftine și sunt de obicei în locuri bune.

Campingul in Oras

Campingul in Oras este atunci când parcați noaptea într-o zonă urbană sau industrială (adică o stradă laterală sau pe marginea drumului). Nu este cea mai potrivită opțiune, dar veți fi surprins de cât de des va trebui să o faceți. In multe nopți am lăsat-o la întâmplare pe marginea drumului sau in fata unei case….

Dacă doriți să parcați în față un magazin sau un restaurant, de exemplu, puteți merge mai întâi să cereți permisiunea. În acest fel vă veți simți mai confortabil dormind noaptea. De obicei, ei vor spune da, și uneori vă vor cere să cumpărați o băutură sau ceva ieftin, ceea ce este destul de rezonabil. Campingul in oras nu este cu siguranta ceva de buna alegere, dar ne-a salvat foarte multi bani.

Salvarea banilor pe produse alimentare

Cheltuirea unor bani pe alimente este atât de ușor! În primele câteva luni, mâncam aproape în fiecare zi la restaurant. Nu-mi pare rău. Vreau să spun că eram în Europa la urma urmei! Pentru ce călătoriți? dacă nu pentru diferitele tipuri de mâncare?!

După ce am realizat că conturile noastre bancare au suferit rapid, trebuia să începem să fim mai inteligenți cu privire la alegerile noastre. În cele din urmă, am decis să punem bucătăria noastră mică în schimbare și am început să facem cumpărături săptămânale în supermarketuri, astfel încât să putem face propriile mese. Cheltuielile noastre săptămânale de hrană au scăzut de la aproximativ 50 de euro pe zi la 10-20 de euro pe zi.

Cel mai bun supermarket la magazin este cu siguranta Lidl. Este perfect pentru a consuma o masa de baza intr-o autorulota. Nu puteam să cred cât de mulți bani salvam și cât de bine ma simteam dupa ce luam mesele in autorulota! Este o modalitate foarte bună de a mânca și mai sănătos. Am început să mănânc mult mai multe legume, fructe și salate. Gătitul în autorulota a devenit un lucru obișnuit, care permite într-adevăr una sau două nopți pe săptămână să ne tratăm și să ne bucurăm de o noapte de neuitat.

cropped-img_2253.jpg

Cu siguranta nu poti gati orice in autorulota, mai jos se regasesc cateva idei de meniuri ce pot fi servite in autorulota:

Unele idei de masă în camper includ:

-Ovăz cu fructe pentru micul dejun (alimente de bază)

-Veggie Chilli (adăugați o mulțime de legume și fasole)

-O mulțime de feluri diferite de paste

-Salată de sandwich-uri

-Ton cu sandvișuri (Da, am mâncat mai mult de ton și o mulțime de sandvișuri)

sandwich-urile sunt o opțiune excelentă atunci când te îndrepți catre un oras pentru o zi si nu vrei sa cheltui prea multi bani pe mancare. Împachetați cate 1 sandvis, si gata!

-Supa (supa de rosii conservată a fost favorita mea)

-Mâncare prăjită rapid

Dulapul nostru a fost întotdeauna înmagazinat cu ton, fasole, mirodenii, ovăz, biscuiți, paste, sosuri, legume, pâine, orez etc. Toate bunurile pot fi cumpărate la LIDL.

Dacă sunteți un iubitor de carne, modalitatea de a păstra carnea într-un frigider prea mult este nesigura, veti deveni cu siguranta un vegetarian!!!

Dacă aveți întrebări, vă rugăm să mi-i le adresați! Sper că acest lucru vă va ajuta în aventurile dvs. și, sperăm, ca va face lucrurile mai ieftine și mult mai ușor. M-am bucurat să-mi împărtășesc micile secrete. 

email: contact@travelcampers.ro / contact@inchiriere-autorulote.eu;

tel: 0743831905

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Start a Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: